Soundcheck

5 sífesztivál, amivel biztosan nem csúszol mellé

2017. október 06. - kvcsdavid

Közeleg a tél, így az őszi fesztiválok után ideje szétnézni, mit tartogat számunkra a leghidegebb évszak. Szerencsére nem kell átutaznunk fél Európát, hogy klassz sífesztiválokat találjunk, az alábbi gyűjtésből három is Ausztriából került ki, ráadásul zeneileg talán éppen ezek kínálják a legjobb programokat, az osztrák lejtőket pedig talán már nem is kell olyan sok embernek bemutatni. 

giles_smith_snowbombing2017.jpeg

2017.12.14-17: Rave On Snow, Saalbach (AT)

Saalbach-Hinterglemm ad otthont december közepén a Rave On Snow-nak, mely nevéhez hűen elsősorban techno előadókat vonultat fel, közülük viszont több kiváló név is igyekszik majd lavinát okozni a környéken, mely egyébként Ausztria egyik legnagyobb összefüggő síterepe a maga 270 kilométernyi pályájával. 

2017.12.16-23: Rise Festival, Les Deux Alpes (F)

Szintén az elektronikus zenék állnak a francia Rise Festival középpontjában is, itt már azonban elég erős drum & bass vonal is van a kínálatban. A helyszíneket tekintve a felsorolásból talán ez a legizgalmasabb, napközben itt Európa legnagyobb síelhető gleccserén is csúszhatunk, de akár bevehetjük magunkat egy jégbarlangba is. 

2018.03.17-24: Snowboxx, Avoriaz (F)

A Snowboxx is Franciaországba vár minket jövő márciusban, mégpedig Avoriazba, ahol tényleg minden a síelésről szól, ami nem is csoda, hiszen a világ második legnagyobb pályarendszere épült ki a környéken. A zenei program itt is a DJ-kre épül, a stílusokat tekintve azonban az eddig említettekhez képest itt a legszínesebb a felhozatal. 

2018.04.02-08: Full Metal Mountain, Nassfeld (AT)

Akinek nem fekszenek az elektronikus zenék, annak sem kell csüggednie, az osztrák Full Metal Mountain a havon is biztosítja a fémes ízeket április elején. A Wacken szervezőinek fejéből kipattant fesztivál helyszínéül szolgáló Nassfeld sírégió van hozzánk a legközelebb, az pedig már az első bejelentés neveiből is kitűnik, hogy nem nagyon lesz itt finomkodás. 

2018.04.09-14: Snowbombing, Mayrhofen (AT)

Európa legnagyobb sífesztiválja is itt van a szomszédban, a Snowbombing Mayrhofen lejtőit fogja áprilisban ismét magáévá tenni, igencsak jó nevek segítségével. Lévén a fesztivált britek szervezik, a program főként az ő ízlésüket tükrözi, azonban éppen ez teszi érdekessé, hiszen így rendkívül változatos a kínálat minden évben. Indie, techno, grime, reggae, jungle, drum & bass, hiphop, dupstep, sőt olykor még egy kis punk rock is be szokott csúszni a rengeteg off-program mellé.

 

Kovács Dávid
Fotó: Giles Smith / Snowbombing

A bejegyzés trackback címe:

https://sound-check.blog.hu/api/trackback/id/tr1812931109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása