Soundcheck

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (4. rész)

2017. szeptember 19. - kvcsdavid

Negyedik részéhez érkezett a potenciális 2018-as fesztiválheadlinereket taglaló sorozatunk, immár 20 előadóért biztosan szoríthatunk, de a későbbiekben is érdemes lesz figyelni a híreket, hiszen minden évben bukkannak fel a semmiből is új, akár teljesen váratlan nevek is.

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (1. rész)
Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (2. rész)

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (3. rész)

julius_keller_southside.jpg

Metallica

Tavaly ősszel a Metallica nyolc év kihagyás után dupla albummal jelezte, hogy nem kíván nosztalgiázni, ezt követően pedig szinte rögtön turnéra is indult a banda, mely áprilisban minket is érinteni fog, a dolog pikantériája azonban az, hogy arénaturnéról van szó a zenekartól megszokott stadionkoncertek helyett. Ez nagyon nagy valószínűséggel azt vetíti előre, hogy nyáron lesz egy fesztiválos kör is, ahol már nem csak egy - hozzájuk képest - szűkebb réteg nézheti meg majd őket élőben.

Arcade Fire

Júliusban a kanadai Arcade Fire is új lemezzel örvendeztette meg a rajongókat, ők azonban rögtön fesztiválozásra is adták a fejüket, de kizártnak tartjuk, hogy ez ne tartson ki legalább a jövő nyárig is, ha pedig így lesz, akkor Európában a nyár második fele jöhet szóba, így a Sziget által akár végre hozzánk is eljuthatnak. 

Tame Impala

A pszichedelikus szcéna sokadvirágzásának zászlóshajója 2017 nagy részét pihenéssel töltötte, néhány koncertet adtak csak az évben, melynek hátterében az új dalok munkálatai állhatnak. Bár hivatalosan nincs megerősítve, hogy készülne az új album, Kevin Parker, az együttes frontembere már 2016-ban beszélt arról, hogy vannak ötletei új számokhoz, tehát jövőre számíthatunk a Tame Impala újbóli felbukkanására is a fesztiválkörforgásban. 

Beyoncé

Beyoncé nem tartozik tipikusan azok közé az előadók közé, akik bármikor felbukkanhatnak a fesztiválok poszterein, de nem is lenne példátlan, ha 2018-ban bevállalna több másik nagyfesztivált is a Coachella mellett. Mint ismeretes, Beyoncé már idén fellépett volna a kaliforniai gigarendezvényen, időközben azonban kiderült, hogy ikreket vár, ezért orvosi tanácsra le kellett mondania mind a két hétvégét. 2016-os Lemonade című albumának stadionturnéját még abban az évben letudta, ez biztosan nem állhatna a fesztiválok útjába, szerintünk lehet rá reális esély, hogy újra lássuk őt akár európai fesztiválokon is, ilyenre utoljára 2013-ban volt példa.

Pearl Jam

Tavaly nagy várakozás előzte meg a Pearl Jam esetleges világkörüli turnéját, hiszen a banda első lemeze, a Ten 2016-ban volt 25 éves, idehaza pedig külön kezdeményezés is indult egy budapesti koncertért, hiszen 1996-ban járt nálunk eddig először és utoljára Eddie Vedder és csapata, így mi dupla évfordulót ünnepelhettünk volna, végül azonban csak egy Észak-Amerikai turné lett az egészből, a zenekar elvileg a terrorfenyegetettség miatt nem jött Európába, de azóta számos koncert és fesztivál is lezajlott mindenféle atrocitás nélkül. 2018 tehét más lehet, máris erős pletykák terjengenek róla, hogy a Pearl Jam lesz a dél-amerikai Lollapalooza fesztiválok egyik headlinere, ez pedig mindig jó ómen a későbbi nyári fesztiválok szempontjából is. 

 

Kovács Dávid
Fotó: Julius Keller / Southside Festival

A bejegyzés trackback címe:

https://sound-check.blog.hu/api/trackback/id/tr3312878908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása