Soundcheck

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (5. rész)

2017. szeptember 22. - kvcsdavid

Bár 20 lehetséges nevet már összeszedtünk, még mindig van kit előrántani a tarsolyból, ami a lehetséges 2018-as headlinereket illeti, sőt akadnak további sejtések is, de még érdemes kivárni kicsit, az mindenesetre biztos, hogy bőséges szezon elé nézünk, íme az újabb ötös adag!

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (1. rész)
Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (2. rész)

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (3. rész) 
Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (4. rész)

pukkelpop2017.jpg

Coldplay

2015-ben megjelent, A Head Full Of Dreams című albuma óta a Coldplay szinte folyamatosan turnézott, néhány kivételtől eltekintve azonban csak stadionkoncerteket adtak, 2011 óta a tradicionális nagyfesztiválok közül egyedül a Glastonbury-n léptek fel. 2018-ra két lehetőség marad, vagy pihenni fognak vagy jöhetnek a fesztiválkoncertek, de tekintve, hogy a Coldplay nagyobb szüneteket nem szokott tartani, utóbbira valamennyivel több esélyt látunk.

Slipknot

Miközben Corey Taylor idén a Stone Sourral turnézik, a háttérben körvonalazódnak a Slipknot új dalai, melyekre egészen biztosan nem kell majd újabb hat évet várni. A Stone Sour turnéja december közepéig tart, így az új lemez valószínűleg a nyárnál hamarabb nem fog érkezni, viszont ez tökéletes időzítés lehetne a fesztiválszezonra.

Eminem

Eminem az all time toplistás előadók közé tartozik idehaza a kívánságlistákat illetően, a hazai szervezők közül pedig elsősorban a Sziget évek óta próbálja elhozni őt Magyarországra. Gerendai Károly a 24.hu-nak adott interjújában elárulta, hogy idén konkrétan 2 millió dollárt ajánlottak érte, hogy jöjjön másfél héttel hamarabb Európába, de nem jártak sikerrel. A helyzet nehézségét az is mutatja, hogy a Sziget eddig senkiért sem fizetett még 1,5 millió dollárnál többet, ezért öt másik fesztivállal összefogva próbálják meg jövőre idecsábítani Eminemet jövőre, ami még így sem egyszerű, hiszen ha közben kijön az új albuma, az ára még tovább nőhet. 

Rammstein

A Rammstein 2016-ban kezdett újra turnézásba, az utóbbi két évben pedig oda is tették magukat rendesen, viszont mi sajnos kimaradtunk az eddigi szórásból. Jelenleg a németek új lemezükön dolgoznak, mely akár még az utolsó is lehet, ezt követően pedig biztosan jön majd egy arénaturné, de bízunk benne, hogy nyáron belefér nekik még egy kör fesztivál is, így pedig nagyon nehéz lenne elképzelni nélkülünk azt a koncertnaptárat. 

The Prodigy

Az örökmozgó The Prodigy nélkül hosszú évek óta nincsen fesztiválszezon sem idehaza, sem máshol. A zenekar még mindig rengeteg felkérést kap a nagy nyugat-európai fesztiváloktól is, köszönhetően annak, hogy simán el lehet lőni őket ugyanúgy egy metal és egy elektronikus zenei fesztiválon is, jövőre ráadásul ismét friss albumot adnak ki, kizárt dolog, hogy ne fesztiválozzanak. 

 

Kovács Dávid
Fotó: Pukkelpop

A bejegyzés trackback címe:

https://sound-check.blog.hu/api/trackback/id/tr5012884262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása