Soundcheck

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (6. rész)

2017. szeptember 25. - kvcsdavid

Napról-napra több előadóról derül ki, hogy a háttérben már javában zajlanak a tárgyalások a jövő nyári turnékat illetően, bár a legtöbb esetben hivatalosan még csak tavaszi dátumok vannak, vagy még azok sem. Ettől függetlenül persze izgalmas pletykákból nincsen hiány, nézzük alább a legújabb sejtéseket!

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (1. rész)
Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (2. rész)

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (3. rész) 
Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (4. rész) 
Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (5. rész)

hugomacedo-nosalive.jpg

The Rolling Stones

Nem olyan rég írtunk róla, hogy az AEG Live új fesztivál indítását tervezi Angliában, melynek nagy durranása a legendás The Rolling Stones lehet, főként az alapján, hogy a jelenleg is zajló Európa-turné az Egyesült Királyságot nem érinti, ugyanakkor volt rá ígéret korábban, hogy 2018-ban igyekeznek eljutni a szigetországba. Ha ez összejön, valószínűleg további fesztiválok is versenybe szállhatnak értük, akárcsak 2014-ben. 

Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave tavaly ősszel megjelent, Skeleton Tree című albumával már az idei fesztiválszezonra is jó eséllyel pályázott, végül azonban kizárólag önálló turnét kaptunk, melynek európai etapja egyébként éppen a napokban indul. Ennek oka talán az, hogy a lemez sötét hangulatához kevésbé illenek a fesztiválok, jövőre viszont már tényleg várhatjuk a fesztiválos dátumokat, egy kevésbé a Sekeleton Tree-re koncentráló, vegyesebb setlisttel. 

Florence and the Machine

Anno sokan kételkedtek bennük, de a Florence and the Machine 2015-ben a Glastonbury-n (a Foo Fighters helyére beugorva) és többek közt a Szigeten is bizonyította, hogy valóban megállja a helyét a headliner-pozícióban is. Florence Welch és zenekara 2016 óta nem turnézott, a hírek szerint pedig már készül is a negyedik nagylemez, ami természetesen a nyári fesztiválokat is előrevetíti. 

Yeah Yeah Yeahs

Az amerikai indie rock egyik legfontosabb zenekara a 2013-as, Mosquito című album turnéjának vége óta szüneteltette minden tevékenységét, idén novemberben azonban visszatér a Yeah Yeah Yeahs az amerikai Sound On Sound Festen, sőt hamarosan további híreket is ígér az együttes. Remélhetőleg az ötödik lemezről és egy teljes világkörüli turnéról van szó.

Chance The Rapper

Észak-Amerika után lassacskán a világot is meghódítja Chance The Rapper, aki már idén augusztusban is hivatalos volt néhány európai fesztivál főműsoridejébe, végül azonban lemondta az összeset logisztikai okokra hivatkozva. Nagyon meglepő lenne, ha jövőre nem pótolná az elmaradásait, ha nem is feltétlenül ugyanazokon a helyszíneken.

 

Kovács Dávid
Fotó: Hugo Macedo / NOS Alive

A bejegyzés trackback címe:

https://sound-check.blog.hu/api/trackback/id/tr8212895738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása