Soundcheck

A Rolling Stones jövő nyáron Európában fesztiválozhat

2017. szeptember 11. - kvcsdavid

2018 nyarán kiveszi szokásos időszakos pihenőjét a Glastonbury Festival, az emiatt keletkező vákuumot pedig máris igyekeznek betömni más szervezők, a hírek szerint a legnagyobb durranással a világ második legnagyobb koncert- és fesztiválszervező cége, a többek közt a Coachellát is birtokló AEG Live készül.

queen-knebworth-1986.jpgA Queen utolsó koncertjének is a Knebworth Park adott otthont 1986-ban

A Music Week információi szerint a patinás Knebworth Park adhat helyet az új rendezvénynek, ahol egyszerre 125 ezer ember is szórakozhat. A Sonisphere Festival 2014-es megszűnése óta nem tartottak itt nagyszabású zenei eseményt, de korábban olyan előadók adtak itt legendás koncerteket, mint az Oasis, a Led Zeppelin, a Queen, a Pink Floyd vagy éppen a Rolling Stones. A brit magazin azt is tudni véli, hogy az új fesztivál húzóneve utóbbi lesz, melyre logikusan jó esély mutatkozik, hiszen Mick Jaggerék 2013 júliusa óta nem koncerteztek az Egyesült Királyságban, akkor pedig szintén az AEG által léptek fel a Hyde Parkban, sőt tavaly a cég egyik legnagyobb dobásán, az amerikai Desert Tripen is játszott az örökifjú banda, így a megfelelő kapcsolatokkal biztosan nem lehet gond. 

A Rolling Stones egyébként éppen a minap kezdte meg európai stadionturnéját, melynek dátumai között nincsen brit helyszín, tehát minden adott hozzá, hogy jövő júniusban újra a kontinensre érkezzenek, de arról egyelőre nem érkeztek információk, hogy exkluzív show-ról van-e szó vagy más fesztiválok is szóba jöhetnek majd.

 

Kovács Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://sound-check.blog.hu/api/trackback/id/tr2012822374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása