Soundcheck

Több mint kétmillióan látták már idén a Guns N' Rosest

2017. október 06. - kvcsdavid

Elkészült a koncertiparral foglalkozó Pollstar Magazine harmadik negyedéves jelentése a 2017-es évre vonatkozóan, melyből kiderül, mely turnék futottak idén eddig a legjobban, illetve hol és kik adták el a legtöbb koncertjegyet.

guns_n_roses_2017.jpg

A felmérésből kiderül, hogy szeptember végéig a legtöbb jegyet a Guns N' Roses koncertjeire vásárolták világszerte, összesen 2 244 721 darab kelt el a Not In This Lifetime... Tour idei etapjára. A GNR-t szorosan követi a U2, majd egy nagyobb szakadékot követően a Disney On Ice áll a harmadik helyen, az első tízben pedig olyan további előadókat találunk, mint a Depeche Mode, Ed Sheeran, Justin Bieber, a Metallica, illetve külön érdekesség, hogy Eric Church, amerikai country énekes is befért a top 10-be, ami jól mutatja az Egyesült Államok piaci erejét. 

A koncertszervezők szintjén nincs igazán meglepetés, a Live Nation toronymagasan első 33 156 207 eladott jeggyel, második az AEG Presents némileg több mint 11 millióval, míg a harmadik helyen álló mexikói Ocesa már "csak" 2,4 millióval büszkélkedhet. A zárt arénáknál is maradt első a londoni The O2 Arena közel félmillióval több látogatóval, mint a második Madison Square Garden, itt fele-fele arányban szerepelnek az élmezőnyben európai és Európán kívüli helyszínek, a kluboknál azonban figyelemreméltó az észak-amerikai előny. Ebben a szegmensben a bostoni House Of Blues már szintén nagyon régóta első, ami viszont érdekesebb, hogy mindössze a brüsszeli Ancienne Belgique az egyetlen európai az első 60-ban (!), viszont ha már bekerült, az előkelő 4. helyet foglalta el. A stadionok és a szabadtéri helyszínek között már ismét kiegyenlítettebb a helyzet, a párizsi Stade De France vezetésével a legjobbak közt akad több európai, latin- és észak-amerikai koncerthelyszín is. 

A részletes listákat alább lehet átböngészni:

 

Kovács Dávid
Fotó: Guns N' Roses
Forrás: Pollstar 

A bejegyzés trackback címe:

https://sound-check.blog.hu/api/trackback/id/tr1512932775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása