Soundcheck

Lady Gaga bő egy hónap alatt 52 millió dollárt turnézott össze

2017. szeptember 23. - kvcsdavid

Lady Gaga néhány napja a brazil Rock In Rio fesztivált és a teljes őszi Európa-turnéját lemondta, illetve elhalasztotta betegsége miatt, a Joanne World Tour első része azonban rendben lezajlott Észak-Amerikában, ráadásul nem is akármilyen számokat produkálva.

lady_gaga_superbowl.jpg

A Live Nation adataira hivatkozva a Billboard írta meg, hogy az augusztus 1-jén indult és szeptember 11-én zárult szakasz alatt az énekesnő több mint 52 millió dollárt kasszírozott össze 20 teltházas koncert alatt, összesen 15 városban. Ez egészen pontosan 420 551 db eladott jegyet jelent, további érdekesség, hogy az Egyesült Államokban most először adott stadionkoncerteket Gaga önálló produkcióval, a sikere pedig fordíthat azon a tendencián, hogy a popsztárok az utóbbi időben inkább adtak akár 3-4 arénakoncertet is egymás után, egy nagy stadion show helyett. A változást indokolja a koncertek átlagnézőszáma is, ez Lady Gaga mindkét legutóbbi amerikai turnéjánál magasabb volt, a stadionok esetén 36 500, az arénáknál pedig 15 800 fő. A legtöbb bevételt a stadionok közül a New York-i Citi Field hozta, két este alatt 9,5 millió dollárt, míg a zárt arénák között a Los Angeles-i The Forum lett a befutó 3,6 millióval, szintén két koncert alatt. 

Bár a számok valóban hatalmasak, érdemes megjegyezni, hogy ilyenkor nem arról van szó, hogy Lady Gaga bankszámlája hízik meg ennyivel, ez a teljes produkció bevétele. Tehát lejön belőle a színpadtechnika, a helyszínbérlés, az ügynökök és egyéb háttérmunkások gázsija, a reklám, a biztonsági és egészségügyi szolgálat, a catering, az utaztatás és számos más költség, melyek után a töredék jut csak el magához az énekesnőhöz, akinek persze így sem kell aggódnia a megélhetéséért.

A Joanne World Tour egy darabig most szünetel a lemondások miatt, novembertől azonban ismét jön Észak-Amerika, míg Európa várhatóan 2018 tavaszára csúszik, hivatalos időpontok néhány héten belül várhatóak.

 

Kovács Dávid
Fotó: AP Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sound-check.blog.hu/api/trackback/id/tr1812887610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása