Soundcheck

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (2. rész)

2017. szeptember 16. - kvcsdavid

Folyatódik sorozatunk a 2018-as szezon legesélyesebb headlinereiről, a második részben akadnak nagy visszatérők és már biztos pontok is, elöljáróban pedig csak annyit tennénk hozzá, hogy igen izgalmas nyár elé nézünk még akkor is, ha csak az említettek töredéke lesz itt Európában, ráadásul a neveknek az alábbiakkal még koránt sincs vége...

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (1. rész)

roskilde_krists_luhaers.jpg

Arctic Monkeys

A 2014 óta pihenőn lévő brit csapat jelenleg is dolgozik hatodik nagylemezén, melynek egyelőre nincs hivatalos megjelenési dátuma, de egyes pletykák szerint akár még az év végén kiadhatják, valószínűbb azonban, hogy valamikor 2018 első felében fog érkezni. Az mindenesetre biztosra vehető, hogy a nyári szezon egyik legkelendőbb előadója lehet az Arctic Monkeys. 

The National

A The National szeptember elején jelentette meg új albumát, mely egészen biztosan ott lesz az idei esztendő legjobbjai között, jövőre pedig fixen számolhatunk velük a fesztiválokon. Egy dátumuk már akad is, június elején a dán NorthSide-on fognak játszani, 2011 után remélhetőleg hozzánk is újra beköszönnek. 

Guns N' Roses

Az elmúlt két év szinte végig a Guns N' Roses visszatérésétől volt zajos, ez idő alatt pedig körbe is turnézták a világot, a Coachellát leszámítva egyedül a fesztiválfellépések maradtak ki a repertoárból, amiben azért az igencsak magas áruk - nagyjából 3 millió dollár - is szerepet játszott, de elképzelhető, hogy jövőre akár csökkentett gázsival, de bevállalnak pár másik fesztivált is. Európában elsősorban a Rock am Ring, a Download, a Pinkpop, a Nova Rock, a Hellfest, a Rock Werchter és a Roskilde jöhet szóba, tehát a nyár első fele. 

Jay-Z

Jay-Z is túl van már idén egy friss albumon, sőt augusztusban a brit V Festivalon is adott két exkluzív koncertet, de lesz még pár Észak-Amerikában is, pont ahogyan az a nagy turnék előtt lenni szokott. Ő egyébként viszonylag ritkán fesztiválozik, de nem áll távol sem tőle a dolog, szóval lehet bízni benne, hogy jövőre Jay-Z is meglátogat pár európai gigarendezvényt.

Björk

Az artrock izlandi nagyasszonya is gőzerővel készíti jelenleg következő nagylemezét, de tavasszal már néhány önálló koncertet, júliusban pedig két fesztiválfellépést is vállalt, így borítékolható, hogy 2018 nyarán Európa nagyfesztiváljai is újfent sorra kerülnek majd, reményeink szerint köztük végre magyar állomással is. 

 

Kovács Dávid
Fotó: Krists Luhaers / Roskilde Festival

A bejegyzés trackback címe:

https://sound-check.blog.hu/api/trackback/id/tr3712869572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása