Soundcheck

2018-ban ismét költözik a Lollapalooza Berlin

2017. szeptember 13. - kvcsdavid

A hétvégén ért véget a harmadik Lollapalooza Berlin melyet idén a Hoppegarten lóversenypályán rendeztek meg, jövőre azonban ismét új helyszínre költözik a rendezvény, miután a szervezők rengeteg logisztikai problémával szembesültek az idei két nap alatt. 

johannes_riggelsen_lollapalooza_berlin_2017.jpg

Az első, 2015-ös Lolla Berlinnek a Tempelhof repülőtér adott otthont, innen azért kellett távoznia a bulinak, mert 2016 elején ideiglenes menekültállomást hoztak itt létre. Az új placc a sokkal barátságosabb Teptower Park lett, ám itt sem volt maradása a fesztiválnak, mivel rengetegen tiltakoztak - köztük több szovjet utódállam is - ellene, lévén ebben a parkban található az egyik legnagyobb németországi szovjet háborús emlékmű. 2017-ben tehát a már említett lóversenypálya lett a megoldás, itt viszont újabb problémák adódtak.

A Lollapalooza Berlin ugyan nem klasszikus városi fesztivál, de kempingezési lehetőséget sem biztosítanak, így minden nap után meg kell oldania a szervezőknek több tízezer ember biztonságos visszajutását a városba. Idén ez sajnos nem sikerült túl jól, az első nap után több ezren ragadtak a Hoppegartennél, mivel a tömegközlekedési eszközök kapacitása egyszerűen nem bírta el a tömeget. Másnapra többé-kevésbé sikerült megoldani a gondot, de emiatt 2018-ban megint új helyszín jön, a logisztikai és remélhetőleg most már minden más szempontból is tökéletes Olympiapark. Itt található a közel 75 ezer fő befogadóképességű Olympiastadion is, mely többek közt a 2006-os labdarúgó-világbajnokság döntőjének is otthont adott már.

A fesztivál egyébként minden más szempontból sikeres volt és rekord látogatószámmal zárt, az első napon a Mumford & Sons, a másodikon a Foo Fighters volt a headliner, a 2018-as etapot szeptember 8-án és 9-én fogják megrendezni.

 

Kovács Dávid
Fotó: Johannes Riggelsen / Lollapalooza Berlin

A bejegyzés trackback címe:

https://sound-check.blog.hu/api/trackback/id/tr3812827264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása