Soundcheck

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (1. rész)

2017. szeptember 15. - kvcsdavid

Jóformán még vége sincs a nyárnak, máris bőven lehet spekulálni a 2018-as fesztiválszezon húzónevein, sőt több fesztiválnál már az első bejelentéseken túl is vannak, így nem is húzzuk tovább az időt, íme cikksorozatunk első része, melyben az európai nagyfesztiválok lehetséges jövő évi headlinereit vesszük sorra. 

rock_am_ring_2017.jpg

Queens of the Stone Age

Az augusztus végén új albummal jelentkező Queens of the Stone Age egyike azon zenekaroknak a listából, melyek már biztosan jönnek jövő nyáron Európába, június második hétvégéjén a dán NorthSide Festival vendégei lesznek. Valószínűleg a június jó részét a kontinensen töltik majd, így akár a Nova Rockra is befuthatnak, az már viszont necces, hogy a Voltig is maradnak-e. 

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar az utóbbi években teljesen meghódította a hiphop szcénát, mostanra pedig Észak-Amerika után már Európában is kérdés nélkül headliner-státuszba emelkedett. A tavasszal megjelent, Damn című lemeze után nagyon meglepő lenne, ha jövőre nem ugrana át az óceánon. 

The Killers

Ugyan a The Killers már idén nyáron is játszott fesztiválokon, ez valószínűleg csak a főpróba volt a jövő héten érkező friss lemez utáni nagy turné előtt, mely a télen egy brit bemelegítés után a tengerentúlon fog folytatódni. Ezt követően kérdéses, hogy lesz-e európai arénaturné rögtön, de ez valószínűleg nem befolyásolná a nyári terveiket, melyben minden bizonnyal újabb európai fesztiválok is szerepelnek.

Thirty Seconds To Mars

Szintén friss lemez várható hamarosan a Thirty Seconds To Mars részéről is, de a megjelenést ők sem várták meg és Észak-Amerikában tavasz óta koncerteznek. Jövőre 100%, hogy visszatérnek Európába is, ebben az esetben pedig nagyon nagy valószínűséggel le fog rájuk csapni valamelyik hazai szervező. 

Nine Inch Nails

Tavaly év végén és idén nyáron is kiadott már egy-egy EP-t a Nine Inch Nails, utána pedig bele is csaptak Trent Reznorék a turnézásba, igaz egyelőre csak néhány koncertet adva. Utoljára 2014-ben jártak Európában, így igencsak kijárna már nekünk egy jófajta indusztriális élmény.

 

Kovács Dávid
Fotó: Rock am Ring

A bejegyzés trackback címe:

https://sound-check.blog.hu/api/trackback/id/tr8512867826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása