Soundcheck

London uralja az európai koncertpiacot

2017. szeptember 14. - kvcsdavid

2016-ban közel 20 ezer koncertet és egyéb zenei eseményt tartottak az Egyesült Királyság fővárosában, ezzel magasan vezet az európai városok között, a második Párizs éppen csak meghaladta a 11 ezret - írja az IQ Magazine.

o2_arena_london.jpg

Az előadókat és koncerteket listázó Songkick adatai alapján London ezzel világszinten is a harmadik helyet foglalja el New York (28 529) és Los Angeles (20 843) mögött, külön érdekesség, hogy a legjobb 12-be mindössze a már említett két európai város került be, a többit egytől egyig az Egyesült Államok adja. A koncerteken kívül a helyszínek számát is vizsgálták, e tekintetben London már a második 1 780-nal Los Angeles mögött, ahol 2 002 helyen tudnak zenei rendezvényeket tartani. 

London előkelő helyezései ugyanakkor nem meglepőek, a júliusban kiadott brit zeneipari jelentés alapján 2015-höz képest 6%-os növekedést ért el, hiszen több mint egymilliárd fontos bevétellel zárta a tavalyi évet. Az eredményeket Sadiq Khan, London polgármestere is méltatta és kulcsfontosságúnak nevezte a város kulturális életének támogatását a nagy, mainstream helyszínektől az alulról jövő kezdeményezésekig. 

 

Kovács Dávid
Fotó: O2 Arena London

A bejegyzés trackback címe:

https://sound-check.blog.hu/api/trackback/id/tr3912828644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása