Soundcheck

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (3. rész)

2017. szeptember 17. - kvcsdavid

Tíz előadón már túl vagyunk, a harmadik részben pedig újabb öt olyan zenekart és énekest veszünk sorra, akik meghatározhatják a jövő nyári európai fesztiválok programját. A friss ötösben akadnak olyanok is, akik már idén is komoly szerepet kaptak, de régóta visszavárt nevekkel is számolhatunk.

Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (1. rész)
Lehetséges fesztiválheadlinerek a 2018-as szezonban (2. rész)

inmusic_julien_duval.jpg

Foo Fighters

A Foo Fighters azok közé tartozik, akik már idén is járták az európai fesztiválokat, sőt köztük hozzánk is beugrottak 20 esztendő után egy arénakoncertre, de a minap megjelent új albumuk miatt egészen biztos, hogy jövőre sem fognak pihenőre vonulni. Egyes pletykák szerint az augusztus végi Reading & Leeds ikerfesztivál egyik nagy esélyesei, ami ad némi reményt egy esetleges szigetes visszatérésre is. 

Ed Sheeran

Az angol énekes-dalszerző elképesztő sikereket halmozott fel az utóbbi pár évben, márciusban napvilágot látott legfrissebb lemeze után rögtön végigjárta a világ legnagyobb zárt arénáit, 2018-ra pedig már be is jelentette európai stadionturnéját. A legtöbb helyszínen legalább dupla koncertet fog adni, olyan gyorsan elfogytak a jegyek az elsőre meghirdetett dátumokra, mindazonáltal így is maradt hely a naptárában a fesztiváloknak, persze kérdés, hogy ilyen önálló jegyeladások mellett be fog-e vállalni még plusz állomásokat. Ha így lesz, a Sziget elég kézenfekvő lenne számára, hiszen éppen az augusztusi fesztivál alatt ér majd véget a turnéja bécsi, illetve varsói állomásokkal. 

Avenged Sevenfold

Az Avenged Sevenfold tavaly ősszel tért vissza egy friss lemezzel, mely után ők is arénaturnéra indultak, a nyári fesztiválok azonban kimaradtak Európában, Észak-Amerikában viszont felléptek néhány rendezvényen. 2018-ban elég valószínű, hogy már az öreg kontinens sem marad ki, így jó eséllyel találkozhatunk majd velük a környék nagy rockfesztiváljain. 

Drake

Drake jelenleg is ötödik nagylemezén dolgozik a hírek szerint, ugyanakkor tavasszal ő is arénaturnéval járt Európában, ami azt sejteti, hogy az új kiadvány megjelenését követően jövőre már a fesztiválokra térhet vissza. Az ő nevét is a Reading & Leeds párossal kapcsolatban lehet olvasni a legtöbbször, meglátjuk, mi lesz belőle.

Gorillaz

A Gorillaz az idei év nagy visszatérője volt, novemberben pedig a Sportarénában is játszanak a júniusi budapesti bemelegítés után, viszont nyáron is mindenképpen számolni kell majd velük, hiszen Európában a saját maguk által szervezett Demon Dayzen kívül nem léptek fel fesztiválokon a kontinensen, így az egyik legkelendőbb név lehetnek a jövő évi főszezonban.

 

Kovács Dávid
Fotó: Julien Duval / INmusic Festival

A bejegyzés trackback címe:

https://sound-check.blog.hu/api/trackback/id/tr1312871820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása